Zo met de start van het voorjaar komen de eerste boekingen voor tuinfeesten alweer bij ons binnen. JazzWerk geeft u graag een kijkje bij een van onze optredens. Veel kijkplezier!

Wenst u nog meer muzikaliteit en spectakel met bijvoorbeeld de toevoeging van een saxofonist? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf zomer 2018 musiceren wij met vieren en kunt u genieten van nog meer jazz werk!

Tuinfeest? Bel JazzWerk! geheel verzorgd bij u in de tuin

Het verhaal gaat dat dit nummer in twee takes is opgenomen en dat voor het hele album nauwelijks gerepeteerd is. Voor ons is het enorm inspirerend en uitdagend om hier een eigen jazzwerk van te maken. Bij de start van het nummer brengt de contrabas de trein op gang. Nadat ook de piano is losgelaten, gaat het nummer over tot een rauwere begeleiding.

"Het piekmoment van het nummer zit voor mij in de bassolo, welke van bijna vieze glij-tonen overgaat in een walking-bass, waarna we met een verassend einde de trein tot stilstand laten komen."

- Tobias Ouwerkerk
All Blues Composed by M. Davis

In de jaren '20 werd Misty door Erroll Garnder al op virtuoze wijze gespeeld. Ondanks dat Garner veel noten gebruikt blijft de kern van de melodie goed hoorbaar. JazzWerk heeft ervoor gekozen om deze kern te behouden en het nummer rustig te brengen. Hierdoor blijft het fijn te luisteren en creëert het een zekere rust die wordt doorgegeven aan de luisteraar.

"Ik heb het nummer naar eigen invulling een intro en ending gegeven. Deze komen door de knappe ondersteuning van Tobias op bas en Lynyrd op drums prachtig tot uiting."

- Joost Kraaijeveld
Misty Composed by E. Garner

Take Five, in de originele vorm uitgevoerd door Dave Brubeck, is een van mijn favoriete standards. De briljante drumsolo in het midden van het nummer maakt voor mij het luisteren elke keer weer een geweldige belevenis.

"Bij de JazzWerk uitvoering heb ik geprobeerd om de belangrijkste elementen uit het origineel te behouden maar er toch ook mijn eigen draai aan te geven. Samen met de stuwende begeleiding van Joost en Tobias vind ik dat we het nummer krachtig en overtuigend hebben neergezet."

- Lynyrd Denissen
Take Five Composed by P. Desmond
Inline content