Subtiel drummen is niet vanzelfsprekend, maar Lynyrd Denissen heeft het. Voor al het jazzwerk verzorgt hij zelf de drumpartijen. Dit doet hij met veel overgave waardoor het erg leuk is om te zien en te horen.

Op jonge leeftijd maakte Lynyrd al zelf zijn drumstel van emmers en pannen. Het werd zijn ouders al snel duidelijk dat Lynyrd een echte drummer wilde worden. Op zijn negende begon Lynyrd met drumlessen en al gauw werd zijn muzikaliteit opgemerkt. Vanaf zijn 13e levensjaar is Lynyrd al erg actief in verschillende bandjes in uiteenlopende stijlen. Van rock en blues tot jazz en country, het liefst speelt hij alle muziekstijlen!

In 2013 is Lynyrd begonnen aan zijn studie op de Rockacademie in Tilburg. Hier specialiseert hij zich tot sessiemuzikant. Hij krijgt les van o.a. Ren Creemers en Artur Lijten. Verder volgt hij naast de reguliere lessen op de Rockacademie nog extra lessen op het conservatorium van Tilburg waar hij les krijgt van Hans van Oosterhout.

"Deze compacte jazz formatie zorgt dat je lekker op elkaar kunt inspelen en omdat je maar met drie man speelt, is jouw rol ook erg belangrijk voor het geheel." Volgens Lynyrd ontstaat er tijdens het spel een spontane vorm van communiceren die ook voor het oog erg aantrekkelijk is.

Drums Lynyrd Denissen